Vuohi pelästyi palloa – hervoton reaktio saman tien

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Osa kesyistä vuohista voi kärsiä myotonisista oireista, joka saa ne innostuessaan tai säikähtäessään kaatumaan. Kaatuminen johtuu siitä, että niiden lihakset jäykistyvät ja ikään kuin halvaantuvat, jolloin vuohi kaatuu maahan makaamaan yleensä noin kymmeneksi sekunniksi ennen kuin se pääsee uudelleen ylös.

Verkossa on nähty videoita huvittavista tilanteista, joissa vuohet ovat innostuessaan ja pelästyessään kaatuilleet. Nyt videolla nähdään tilanne, jossa vuohi säikähtää sitä kohti vierivää palloa niin paljon, että sen jalat halvaantuvat ja vuohi kellahtaa maahan kyljelleen.

Videolla nähdään miten pallo alkaa kierimään maata pitkin vuohia kohti. Toinen vuohista onnistuu väistämään palloa. Pallo liikkuu toista vuohea kohti, joka pelästyy lopulta hitaasti liikkuvaa palloa niin paljon, että se kaatuu selälleen.