Äidit paljastivat: Tyttären kumppaniksi mielummin komea kuin älykäs

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vanhemmat toivovat aina lapselleen parasta, minkä vuoksi voisikin ajatella, että vanhemmat haluaisivat nähdä lapsensa sellaisten kumppaneiden kanssa, että suhde tulisi kestämään. Hyviä luonteenpiirteitä kumppanissa ovat yleensä esimerkiksi luotettavuus, rehellisyys ja älykkyys.

Nyt PsyPost-sivusto kertoo tutkimuksesta, jossa haluttiin selvittää 80 naisen ja heidän äitiensä mieltymykset naisten kumppanien suhteen. Tutkija halusi selvittää millä kriteereillä naiset valitsevat itse itselleen kumppanin ja miten valinta eroaa siitä millaisen kumppanin naisen äiti valitsisi tyttärelleen.

Tutkimuksessa äideille ja tyttärille näytettiin kuvia miehistä, jotka naisten tuli laittaa komeusjärjestykseen. Tämän jälkeen naisille näytettiin tietoa miesten persoonista. Kävi ilmi, että sekä äidit että tyttäret valitsisivat parhaaksi kumppaniksi mielummin komean miehen kuin luotettavan ja älykkään.

Tutkijat huomasivat, että fyysinen viehättävyys meni sekä äideillä että tyttärillä miesten persoonien ja luonteiden edelle. Naiset valitsisivat itselleen komeamman miehen kumppaniksi, ja myös äidit päätyivät valitsemaan tyttärilleen paremman näköisen ja huonommalla luonteella varustetun miehen mielummin kuin epäviehättävän ja hyväluonteisen.