Stara testaa: Huawei P10 – puhelin kuin valokuvaajan unelma

Digi · Stara.fi

Matkapuhelinmarkkinoiden kirkkaimpaan kärkikaartiin noussut Huawei on saanut Suomessa erittäin vankan jalansijan, ja siksi sen uudet laitteet julkaistaan usein Suomessa ensimmäisten joukossa maailmassa. Yhtiön lippulaiva P9 on nyt saanut odotetun seuraajan, kun P10 on tullut markkinoille. Laite on esikuvansa tavoin erityisesti valokuvaajan toiveuni.

Huawei P10

Staran testissä merkittävin lisäys edeltävään malliin on P10-laitteen optinen kuvanvakain videoita kuvattaessa, sillä P9-laitteen oikeastaan ainoa puute koski juuri videokuvan tärinää. P10 tarjoaa siihen ratkaisun. Optinen kuvanvakain tulee perässä hieman turhankin paljon, mutta toisaalta juuri se takaa toimivuuden. Laite on kuitenkin ennen kaikkea valokuvaajan väline, ei videokuvaajan.

Videota saa nyt kuvattua myös 4K-resoluutiolla, mutta sen käyttäminen ei toki ole mielekästä vielä ehkä jopa vuosiin. On toki kuitenkin hyvä tietää, että matkapuhelimella saa tämän tason videokuvaa. Jonkun merkin täytyy näyttää tietä tässäkin asiassa. Resoluution tason korottamista tärkeämpää olisi ollut korjata kuvan nykiminen panoroitaessa, mutta se ongelma laitteessa on edelleen.

Katso P10-laitteella ikuistettuja valokuvia Jokamies-verkkosivustolta.

P9-laitteestakin tuttu kaksoiskamera ja Leican optiikka takaavat, että P10 haastaa minkä tahansa pokkarikameran, kun optista zoomia ei tarvita. Laitteen omat kuvankäsittelyn ominaisuudet ovat ylivertaiset, ja varsinkin syväterävyyttä tulee korostettua usein jälkikäteen. Kokeneempi kuvaaja saa kamerasta tavallistakin enemmän irti PRO-tilassa, mutta jo perusasetuksilla kuvat ovat markkinoiden parhaita.

Käyttäjän huomio kohdistuu laitteessa ensimmäisenä sormenjälkitunnistimen uuteen paikkaan, sillä se on siirretty laitteen etupuolen alaosaan. Vanhaan takaosan tunnistimeen tottuneelle muutokseen sopeutuminen vie hetken. Uusi sijainti on kuitenkin lopulta kätevä, koska tunnistin toimii samalla myös hipaisunäppäimenä. P10-laitteessa on muhkea 3200mAh akku, joka tarjoaa merkittävästi pidemmän käyttöajan kuin esimerkiksi iPhone. Luonnollisesti mukana on myös pikalataus.