Nerokas vinkki matkalle – näin pakkaat tehokkaasti

Matkailu · Terhi Piiroinen

Matkalle lähtiessä joutuu yleensä valitsemaan ajatuksella mukaan otettavia tavaroita. Matkalaukuille on asetettu painorajoituksia, eikä liian täynnä olevaa kassia nautinnollista raahailla lentomatkojen jälkeen. Myös tuliaisille on hyvä varata tilaa kapsäkistä.

Paljon matkoilla käyneet osaavat pakata kevyesti. Mikäli kohteessa on vaatteiden pesumahdollisuus, pärjää pitkälläkin matkalla muutamalla vaatekerralla. Yksi pakkaamisen kultaisista säännöistä on se, että rullaa vaatteet perinteisen viikkamisen sijaan. Farkut, mekot ja paitapuserot pysyvät siistimpinä rullattuina.

Mikäli haluaa kategorioida matkalaukkunsa sisällön, kannattaa avuksi ottaa tyynyliinoja. Tyynyliinojen sisälle mahtuu erilaiset vaatekappaleet, eivätkä ne mene laukussa sekaisin. Kengät kannattaa ainakin pakata omaan tyynyliinaansa tai pussukkaansa, sillä niistä saattaa irrota likaa vaatteisiin.