Paavi perusti pesulan – maksutta kodittomien käytössä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Paavi Franciscus on saavuttanut runsaasti suosiota rennommalla ja ihmisläheisemmällä otteellaan. Katolisen kirkon johtaja on usein ollut auttamassa etenkin yhteiskunnan hylkiöitä ja köyhiä. Nyt hän perusti pesulan kodittomille.

Katolisen kirkon nykyinen paavi on perustanut Roomaan ilmaisen pesulan kodittomien ihmisten käyttöä varten. Vatikaanilainen johtohahmo haluaa auttaa kiperässä tilanteessa olevia ihmisiä saavuttamaan uudestaan omanarvontuntoa. Pesulassa on nykyaikaisten pesukoneiden lisäksi kuivausrumpuja sekä vaatteiden silitysmahdollisuus. Kaikki on ilmaista.

Paavi aikoo laajentaa toimintaa lähikuukausina myös ilmaisiin partureihin ja terveysasemiin. Lisäksi kodittomille tullaan tarjoamaan maksutta puhtaita ja ehjiä vaatteita. Pesula sijaitsee Rooman keskustassa, Independent-lehti uutisoi.

A post shared by Pope Francis (@franciscus) on