Maailman vanhin on nyt 117-vuotias jamaikalainen – paljasti pitkän iän salaisuuden

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Jamaikan Duanvalessa asuu Violet Mosse-Brown -niminen nainen, joka on syntynyt 10. maaliskuuta vuonna 1900. Hänestä tuli maailman vanhin elossa oleva ihminen, kun italialainen Emma Morano poistui keskuudestamme. Mosse-Brown kiittää geenejään ja ruokavaliotaan pitkästä iästä.

Jamaikalaisen tervaskannon vanhemmat elivät 96-vuotiaiksi. Hänen poikansa on tällä hetkellä 97-vuotias ja nainen itse täytti reilu kuukausi sitten 117 vuotta. Violet Mosse-Brown on työskennellyt aikoinaan orjana sokerijuurikaspelloilla ja kotiapulaisena parempiosaisten kodeissa.

Violet Mosse-Brown ryhtyi myöhemmin yrittäjäksi ja osti oman peltopalstan. Sen jälkeen nainen on työskennellyt leipämyyjänä omistamassaan leipomossa sekä antanut musiikinopetusta paikallisessa metodistikirkossa. Hän tunnustautuukin uskovaiseksi, joka on omalta osaltaan edesauttanut naisen pitkäikäisyyttä.

Maailman vanhin elossa oleva ihminen muistaa hyvin, kun näki ensimmäisen kerran auton. Hän muistaa myös tunteen, kun pääsi näkemään lentokoneen tosi elämässä. Jamaica Observerin mukaan nainen asuu parhaillaan jamaikalaisessa vanhustenkodissa.

Hän on tarkka ruokavaliostaan, joka sisältää paljon hedelmiä ja kasviksia. Hän syö kalaa, lampaanlihaa sekä naudan jalkaa. Ruokavalio ei sisällä ollenkaan sianlihaa tai kanaa. Naisella on kuusi lasta, joiden jälkeläisiä asuu ympäri maailmaa.