Ihmiset pelkäävät kännykän katoamista enemmän kuin suhteen kariutumista

Viihdeuutiset · Stara.fi

Matkapuhelin on nykyisin monille ihmisille kuin käteen kiinni kasvanut minuuden jatke, jota tuijotetaan tuntikausia joka päivä. Usein kännykkää kosketellaan ja katsotaan enemmän kuin omaa kumppania. Nyt tutkimus on vahvistanut miten sidoksissa ihmiset ovat nykyisin matkapuhelimiinsa.

Arvostetun Kaspersky Labin tekemässä kyselytutkimuksessa selvisi, että ihmiset pelkäävät kännykkänsä kadottamista enemmän kuin parisuhteensa päättymistä. Ainoastaan perheenjäsenen sairastuminen ja omien valokuvien kadottaminen nousivat samalle tasolle kännykän kadottamisen kanssa. Parisuhteen päättyminen oli pelkolistalla vasta neljäntenä.

Näiden jälkeen eniten ihmiset pelkäsivät sosiaalisen median käyttäjätilien hakkerointeja, osoitekirjan kadottamista, ilman henkilövahinkoja tapahtuvaa auto-onnettomuutta, riitoja ystävien ja perheen kanssa sekä lemmikin sairastumista. Kaspersky Lab toteutti tutkimuksen 17 maassa yhdessä saksalaisen Wuerzburgin yliopiston kanssa.