Seksiä Sirin kanssa? Joka neljännellä seksifantasioita digiavustajista

Digi Lifestyle · Tim Isokivi

Joaquin Phoenixin tähdittämässä Her-elokuvassa päähenkilö rakastui tietokoneensa käyttöjärjestelmän tekoälyyn. Tuore tutkimus osoittaa, ettei idea ole välttämättä enää kovinkaan kaukana todellisuudesta.

Markkinointiyritys Mindsharen Speak Easy -tutkimuksen mukaan jopa 26% vastaajista on seksifantasioita älylaitteidensa virtuaaliavustajista. Virtuaaliavustajilla tarkoitetaan tässä tapauksessa tekoälyyn perustuvia sovelluksia, kuten Applen Siriä, Amazonin Alexaa ja Google Homea.

37 prosenttia vastaajista kertoi rakastavansa ääniohjausta niin paljon, että he toivovat virtuaaliassistenttinsa olevan okea ihminen. Tutkimuksen mukaan sovellusten käyttäjät alkavat tuntemaan ajan kuluessa jatkuvasti syvempää tunnesidettä digitaaliavustajiaan kohtaan.

Mindsharen tutkimukseen osallistui yli tuhat älylaitteiden omistajaa Iso-Britanniasta. Älylaitteen ääneen kiintymisen taustalla saattaa olla verbaalisen kommunikoinnin tuntuminen luonnostaan miellyttävämmältä kuin näppäimistön tai hiiren käyttäminen.

– Ihmiset ovat läpi kulttuurillisen evoluutionsa siirtäneet tietoa ja ideoita sukupolvelta toiselle puheen avulla. Siksi puhe on ihmisille todennäköisesit synnynnäinen ja vaistonvarainen tapa kommunikoida, äänisuunnittelija ja audio-asiantuntija Nick Ryan kuvailee.