Yleisö ei enää pääse Valkoisen talon edustalle – liian moni yrittänyt aidan yli

Matkailu · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltain salainen palvelu on tiedottanut sulkevansa yleisön pääsyn Valkoisen talon eteläpuolella sijaitsevan aidan taakse. Valkoisen talon vieressä sijaitseva katu on ollut suljettuna öisin, mutta nyt se aiotaan panna kokonaan kiinni turvallisuussyihin vedoten.

Monet suomalaiset ovat vierailleet Yhdysvaltain pääkaupunki Washington D.C.:ssa, ja siellä erityisesti Yhdysvaltain presidentin virka-asunnon edustalla. Reutersin mukaan Yhdysvaltain salainen palvelu on huolestunut ihmisten viimeaikaisista yrityksistä päästä presidentin virka-asunnon ja työpaikan sisälle.

Maaliskuussa yksi yrittelijäs mies kiipesi Valkoisen talon aidan yli ja onnistui pakoilemaan tontilla 16 minuuttia ennen kiinni jäämistä. Presidentti Donald Trump oli tällöin nukkumassa rakennuksessa. Edes aitaan vuonna 2015 asennetut piikit eivät ole estäneet tunkelijoiden pääsemistä alueelle. Valkoisen talon vieressä oleva katu suljettiin keskiviikkona.

The White House's 18 acres of grounds covered in snow. (Official White House Photo by Shealah Craighead)

A post shared by The White House (@whitehouse) on