Tutkimus: Tatuoidut ihmiset hikoilevat vähemmän – altistaa terveysriskeille

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Tilastojen mukaan noin puolet nuorista aikuisista on varustettu jonkinlaisilla tatuoinneilla. Tuore tutkimus osoittaa, että tatuoitu iho hikoilee tavallista vähemmän. Hikoilu on olennainen osa ihmiselimistön lämmönsäätelyjärjestelmää, ja joissakin tapauksissa tatuoinnit voivat altistaa jopa terveysriskeille.

Muutamilla tatuoinneilla ei ole merkitystä ihmisen hikoilemiselle. Mikäli koristekuvat peittävät kuitenkin laajoja alueita ihosta, voivat ne vaikuttaa elimistön lämmönsäätelyyn. Jos kuumissaan oleva ihminen ei hikoile tarpeeksi, saattaa hän altistua lämpöhalvaukselle.

Tutkimuksessa mukana ollut michiganilainen Alma Collegen psykologian professori Maurie Luetkemeier kertoo, että tatuoinneista voi olla fyysistä haittaa esimerkiksi aavikkoalueilla työskenteleville sotilaille. Tutkimuksessa analysoitiin kymmenen terveen ja tatuoidun miehen hikoilemista ja elintoimintoja. heidän tatuointinsa olivat läpimitaltaan yli viisisenttisiä.

@whoiselijah 💯 FOLLOW this page for more tattoos: @inked @inked

A post shared by Tattoos Of Instagram (@tattoos_of_instagram) on