Valtava jäävuori ajautui rantaan – pikkukylästä tuli yllättäen turistikohde

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kanadan Newfoundlandissa sijaitsevasta pikkukaupungista on yllättäen tullut suosittu kohde matkailijoiden parissa. Syynä turistirysälle on valtavan kokoinen jäävuori, joka ajelehti mereltä Ferrylandin kylän rannan tuntumaan.

Jäävuoren arvioidaan olevan noin 46 metriä korkea. Vaikka se on hieman halkeillut ja liikkunut virran mukana, eivät paikalliset usko CBC Canada -uutissivuston mukaan jäävuoren katoavan Ferrylandin tuntumasta vielä vähään aikaan.

Näly veti kylään turisteja etenkin pääsiäisviikonloppuna. Ihmiset ovat kokoontuneet Ferrylandin rannalle ottamaan kuvia näyttävästä jäävuoresta. Instagramissa on nähty useita selfieitä, joissa turistit poseeraavat jääkappale taustallaan.

Merellä ajelehtivat jäävuoret eivät ole harvinainen näky Newfoundlandissa. Yleensä niistä tehdään kuitenkin havaintoja vasta loppukeväästä tai alkukesästä, touko-kesäkuun tienoilla.

 

Blunnies and Bergs! #EhtoZ #Ferryland #newfoundland #ExploreNL #canada150

A post shared by @theking1nthenorth on