Tämä seikka tekee miehestä kiinnostavamman – ulkonäkökin jää toiseksi!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Elämme maailmassa, jossa etsitään potentiaalisia kumppaniehdokkaita deittisovelluksista pelkästään profiilikuvan ja muutaman esittelylauseen avulla. Raakaan peliin kuuluu, että hyvännäköiset yksilöt saavat yleensä enemmän matcheja. Naiset saattavat kiinnostua myös toisesta syystä.

Miesten kannattaa panna deittiprofiileihinsa persoonallisuutta peliin. Royal Society Open Science -julkaisussa on esitelty tutkimus, jonka mukaan luovat miehet kiinnostavat naisia eniten. Tutkimuksessa mitattiin ihmisten viehättävyyttä. Vapaaehtoisille näytettiin naisten ja miesten kuvia, ja osallistujien tuli arvioida kuvissa olevien henkilöiden viehätysvoimaa pelkästään ulkonäön perusteella.

Samat kuvat näytettiin myöhemmin uudestaan, mutta niihin oli lisätty pieni esittelyteksti. Osallistujien tuli arvioida henkilöiden kiinnostavuutta kokonaisuutena, jolloin vapaaehtoiset arvioivat sekä kuvaa että esittelytekstiä. Vastausten perusteella keskivertoulkonäöllä varustetut miehet herättivät naisten mielenkiinnon, mikäli esittelyteksti osoitti miesten olevan luovia ja lahjakkaita.

Parhaiten vertailussa menestyivät komeat ja luovat miehet. Tutkijoiden mukaan naisten mielenkiinto lahjakkaisiin miehiin liittyy ihmisen biologiaan, koska tällöin kaksilahkeisten voi otaksua menestyvän paremmin elämässä kekseliäisyytensä ja erikoistaitojensa ansiosta. Sama testi osoitti, että miehille naisten luovuudella ei ole niin paljon väliä kuin kauniilla ulkonäöllä – ainakaan nettiseuraa selatessa.

The good kind of dating baggage. #Travel #AdventureTogether

Henkilön Tinder (@tinder) jakama julkaisu