YouTubesta löytyi piilotettu ominaisuus – tärkeä nukkumaan mentäessä

Digi · Tim Isokivi

Monet älypuhelimet ja tietokoneet voi asettaa erityiseen iltatilaan, minkä ansiosta niiden ruudut rasittavat vähemmän silmiä. Tila vähentää sinisen valon määrää ja helpottaa näin ollen nukahtamista.

Reddit-sivustolla on paljastettu, että myös Youtubessa on oma pimeä tila. Kytkiessä sen päälle sivuston punavalkoinen väriteema muuttuu mustaksi. Dark Mode -ominaisuuden käyttöönotto vaatii tosin hieman vaivannäköä ja Google Chrome-selaimen käyttöä.

Youtube tulee avata ensin Chromella, ja tämän jälkeen selaimen valikosta valitaan kohta Kehittäjän työkalut. Valitse Console-välilehti, ja syötä tyhjään kenttään: document.cookie=”VISITOR_INFO1_LIVE=fPQ4jCL6EiE”

Tekstin syötettyäsi paina Enter, sulje Kehittäjän työkalut ja lataa sivu uudelleen. Valitse Google-profiilistasi Youtube-asetukset ja laita sinne ilmestynyt Dark Mode päälle. Sivuston värimaailman pitäisi muuttua mustaksi ja näin ollen vähemmän silmiin käyväksi illan tullen.