Uhrilampaat-elokuvan ohjaaja Jonathan Demme on kuollut

Elokuvat Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Oscar-palkittu yhdysvaltalaisohjaaja Jonathan Demme on menehtynyt. Mies muistetaan parhaiten Anthony Hopkinsin ja Jodie Fosterin tähdittämästä Uhrilampaat-elokuvasta.

Demme kuoli Deadline-sivuston mukaan 73-vuotiaana ruokatorven syöpään liittyviin komplikaatioihin. Miestä jäivät suremaan hänen vaimonsa Joanne Howard ja pariskunnan kolme lasta.

Vuonna 1991 ilmestynyt Uhrilampaat lukeutuu jännityselokuvien klassikoihin, ja se voitti aikoinaan viisi Oscar-palkintoa muun muassa parhaasta ohjauksesta. Muita Demmen tunnettuja töitä ovat Tom Hanksin tähdittämä Philadelphia, Talking Heads -keikkafilmatisointi Stop Making Sense ja Anne Hathawayn tähdittämä Rachel Getting Married.

Demmen viimeiseksi ohjaustyöksi jäi vuonna 2015 ensi-iltansa saanut draamakomedia Ricki and the Flash. Lukuisat tähdet, kuten Jodie Foster, Tom Hanks, Justin Timberlake ja Stephen King ovat sittemmin osoittaneet kunniaa edesmenneelle ohjaajalle.

– Olen murheenmurtama menettäessäni ystävän ja mentorin, miehen joka oli niin ainutlaatuinen ja dynaaminen että hänet vangitsemaan olisi tarvittu hurrikaani, Jodie Foster kertoi.

– Jonathan opetti meille kuinka suuri sydän ihmisellä voi olla, ja kuinka se voi opastaa meitä elämässämme, Tom Hanks julisti.