Nigerialaisesta asunnosta löytyi 43 miljoonaa dollaria seteleinä – osa peräisin Suomesta?

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Nigerian viranomaiset ovat ilmoittaneet löytäneensä lagosilaisesta asunnosta 43 miljoonaa dollaria. Asunnossa lojuneiden dollareiden arvo on euroissa noin 40 miljoonaa. Samassa ratsiassa löytyi 23 miljoonaa Nigerian dollaria ja 27.000 Iso-Britannian puntaa.

Poliisit pääsivät epäilyttävien rahojen jäljille seurattuaan asunnossa käyneitä henkilöitä. Ihmiset kuljettivat kerrostaloon kasseja yksi toisensa perään. Viranomaiset epäilevät rahojen olevan peräisin nettihuijauksista. Monet suomalaisetkin ovat saaneet sähköposteja ”nigerialaisilta prinsseiltä” ja jotkut suomalaiset ovat huijauksiin myös langenneet.

Tavallisimmin sähköposteissa udellaan vastaanottajan pankkitunnuksia ja tilitietoja. Sähköpostit on yleensä kirjoitettu siten, että rikkaalla nigerialaisella on paljon rahaa, mutta hän tarvitsee niiden lunastamista varten avuliaan henkilön tilitietoja. Jotkut vastaanottajista menee lankaan, mutta valtaosa deletoi viestit huijausyrityksinä. Nyt netissä nauretaan, että ehkäpä rahalöytö todistaa, että ”nigerialainen prinssi” olikin olemassa koko ajan.

$43, 449, 947, £27, 800 & N23, 218, 000 Recovered by EFCC Forfeited To The FGBarely 24 hours after the Economic and…

Publié par Economic and Financial Crimes Commission sur jeudi 13 avril 2017