Nintendo lopettaa huippusuositun retrokonsolin valmistuksen – hinnat saman tien pilviin

Digi Pelit · Tim Isokivi

Videopelijätti Nintendo toi viime vuonna markkinoille hurjaksi menestykseksi osoittautuneen NES Classic Edition -retrokonsolin. Laitteen saaneet voivat kiittää nyt onneaan, sillä konsolien valmistus on lopetettu.

Nintendo ilmoitti taannoin lopettavansa uusien NES Classic Edition -laitteiden valmistuksen. Yhtiön mukaan tarkoituksena oli jo alusta lähtien, että kyseessä tulisi olemaan vain väliaikaisesti markkinoilla oleva erikoistuote.

NES Classic Edition -konsolien hinnat nousivat saman tien pilviin Ebay-verkkohuutokaupassa. Kotaku-sivuston mukaan 80 euron hintaan uutena maksaneita konsoleita on myyty lähes 400 eurolla. Jotkut yrittävät puolestaan pyytää laitteistaan sivustolla jopa kymmeniä tuhansia euroja.