Valitse portaat hissin sijaan – piristävät enemmän kuin kahvi!

Fitness Lifestyle Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Hyötyliikuntaa saadakseen kannattaa päivittäin suosia kaupungilla asioidessaan ja työpaikalla kulkiessaan portaita hissin sijaan. Nyt uusi tutkimus on todistanut, että portaista on myös apua univelasta kärsiville naisille.

PsyPost-sivusto kertoo tutkimuksesta, jossa tutkittiin kahvin ja liikunnan vaikutusta univelasta kärsiviin naisiin. 18 koehenkilönä toiminutta naista koki kroonista univelkaa nukkuessaan joka yö alle 6,5 tuntia. Tämä vaikutti päivän aikana heidän energiatasoihinsa, jotka romahtivat aina kesken päivän.

Tutkijat yrittivät piristää naisia kofeiinitabletilla ja kofeiinittomalla tabletilla, jonka avulla tutkittiin lumevaikutusta. Tablettien lisäksi he tutkivat miten kymmenen minuutin ajan suoritettu portaiden nouseminen vaikutti naisten energiatasoon. Tutkijat huomasivat kokeidensa perusteella, että kesken työpäivän suoritettu portaiden käveleminen antoi naisille paljon enemmän energiaa loppupäiväksi kuin kahvi.