Jimmy Kimmelin tarina kosketti – Barack Obaman vastaus vetää hiljaiseksi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Juontaja Jimmy Kimmel julkaisi eilen hänen Facebook-sivuillaan videon, jossa hän kertoi liikuttavan tarinan hänen poikansa William John Kimmelin syntymästä. Billy-lempinimen saanut poika syntyi sydänsairauden kanssa, minkä vuoksi hän oli joutunut heti leikkaukseen.

Kimmelin liikuttava tarina sai nopeasti Facebookissa yli 250.000 jakoa ja sitä on katsottu yli 16 miljoonaa kertaa. Videolla Jimmy Kimmel toteaa, että kenenkään vanhemman ei tulisi joutua päättämään lapsensa hoidosta sen perusteella onko perheellä rahaa maksaa lapsen sairaalakuluja.

Juontaja vetosi tarinansa yhteydessä Affordable Care Act -tukeen, jonka avulla vähävaraisetkin saavat tarvitsemaansa hoitoa. Obamacare-nimelläkin kulkenut tuki on Barack Obaman ajama, mutta Donald Trump yritti juuri vetää tukea alas leikkaamalla terveydenhuollon rahoituksesta kuusi miljardia dollaria. Onneksi se ei kuitenkaan mennyt läpi vaan eduskunnassa päätettiin lisätä tukea kahdella miljardilla.

Barack Obama oli nähnyt miljoonien muiden tavoin Jimmy Kimmelin videon. Obama oli liikuttunut juontajan tarinasta ja vastannut siihen twiitillä, että juuri tällaisten tapausten vuoksi he ovat aikoinaan ajanut ACA-tuen läpi ja antaneet sille rahoituksen.

Jimmy Kimmel Reveals Details of His Son’s Birth & Heart Disease

My wife and I welcome a new baby and it is quite a story…

Publié par Jimmy Kimmel sur lundi 1 mai 2017