Maanviljelijä kohtasi kamalan näyn – salama iski 32 lypsylehmään

Ohhoh! · Annukka Heikkilä

Missourissa keväällä isot ukkosmyrskyt ovat melko tavanomainen ilmiö ja alueella on ollut viime aikoina myös paljon tulvia. Maanviljelijä Jared Blackwelder oli saanut kuitenkin kokea melkoisen järkytyksen huomatessaan, että hänen lypsylehmänsä löytyivät metsästä kuolleina.

Ulkona oli ollut myrsky ja mies oli kuullut ukkosen jyrinää, mutta ei ollut murehtinut myrskyä sen kummemmin. Kun hän oli mennyt hakemaan hänen lypsylehmiään takaisin navettaan hän oli nähnyt kaikki 32 lehmää kuolleena. Lehmät olivat menneet myrskyä piiloon lähekkäin saman puun alle, ja salama oli iskenyt niihin.

Blackwelder kertoi CBS News -uutisten mukaan, että lehmien arvo oli rahassa noin 60.000 dollaria. Lehmät olivat kallisarvoisia miehelle muutenkin, koska mies oli kasvattanut jokaisen lypsylehmän vasikasta saakka ja muodostanut jokaiseen oman tunnesiteen.

Eläinlääkärin mukaan alueella on ollut enemmänkin samankaltaisia tapauksia, mutta niissä on menehtynyt kerralla enintään kuusi lehmää. 32 lehmän liha ei sopinut enää lihatuotantoonkaan kuolintavan vuoksi ja siksi, että ne olivat ehtineet makaamaan maassa muutaman tunnin ajan.