Traaginen valokuva julki – 22-vuotias naissotilas kuvasi räjähdyksen, jossa itse kuoli

Ohhoh! · Stara.fi

22-vuotias yhdysvaltalainen naissotilas Hilda Clayton mehehtyi Afganistanissa heinäkuussa 2013, kun hän oli osallistumassa osallistumassa kranaatinheittimen ammuntaan kouluttajien valvoessa tilannetta. Jostain syystä kranaatti räjähti jo heittimessä, jolloin Clayton ja neljä muuta sotilasta menehtyivät.

Armeijan valokuvaajana työskennellyt Clayton oli kohtalokkaalla turmahetkellä valokuvaamassa harjoitusta, ja sattui samalla kuvaamaan räjähdyksen, jossa hän itse menehtyi. Nyt Yhdysvaltojen armeijan tiedotustoimisto Army University Press on julkaissut valokuvan onnettomuudesta.

Samalla julkaistiin myös toinen valokuva, jonka otti toinen sotilas. Sen vasemmassa alanurkassa nähdään Claytonin kamera. Osa turmassa kuolleista sotilaista oli paikallisten afgaanijoukkojen sotilaita, ja tilanteessa oli määrä harjoitella yhteistyötä yhdysvaltalaisten ja afgaanien välillä.

Army University Press
Army University Press