Fazerin Jaffa-keksien uutuusmaku villitsee somessa: ”Vihreät kuulat”

Viihdeuutiset · Stara.fi

Alkuvuodesta suomalaiset innostuivat toden teolla Super-jäätelöiden paluusta pitkän tauon jälkeen, ja parhaillaan sosiaalisessa mediassa villitsee tieto Fazerin uuden keksimaun mahdollisesta tulemisesta kauppoihin tämän vuoden joulumarkkinoille. Kyseessä on Fazerin Vihreät Kuulat -makuinen Jaffa-keksi.

Kuva uuden suosikkimaun pakkauksesta lähti leviämään turkulaisen K-Marketin somepäivityksestä, jossa kerrotaan Fazerin tuovan uutuusmaun markkinoille jouluksi. Suklaan, keksin ja Vihreiden kuulien makuyhdistelmä on ainakin tämän koemarkkinoinnin perusteella oletettavasti hitti, vaikka suomalaiset eivät vielä olekaan päässeet maistamaan uutuusherkkuja.

Vihreät kuulat -marmeladimakeinen on esitelty alunperin jo vuonna 1908, kun Karl Fazer oli tuonut reseptin Venäjältä. Nykyisen nimen tuote sai vuonna 1929. Vihreät kuulat ovat jakaneet suomalaisten mielipiteitä siitä saakka, sillä niistä joko pitää tai sitten ei. Nämä marmeladimakeiset kuuluvat esimerkiksi monien perheiden perinteisiin jouluherkkuihin.