Näin monta olutta heteromies tarvitsee seksiin miehen kanssa

Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Alkoholi vaikuttaa ihmisiin eri tavoin. Osa ihmisistä voi muuttua aggressiivisemmiksi mutta osaan humaltuminen vaikuttaa niin, että henkilöstä tulee hyvin ystävällinen ja rakastava. Nyt tutkijat ovat saaneet selville, että mitä enemmän miehet ovat humalassa sitä suuremmalla todennäköisyydellä he ihastuvatkin naisten sijaan toisiin miehiin.

Vice-sivusto kertoo tutkimuksesta, jossa miesten ja naisten annettiin nauttia alkoholijuomia, minkä jälkeen heille näytettiin lyhyitä videopätkiä. Videoilla näkyi sekä miehiä että naisia. Heteromiehet olivat jo muutaman juoman jälkeen valmiita menemään sänkyyn kaikkien videolla näkyvien naisten kanssa, mikä ei sinänsä yllättänyt tutkijoita.

Kun tutkimus eteni, koehenkilöiden käyttäytyminen kuitenkin muuttui. Miehet, jotka olivat juoneet yli 10 alkoholijuomaa, olivat valmiita harrastamaan seksiä myös videolla näkyvien miesten kanssa. Alkoholi alensi miesten ennakkoluuloja ja auttoi heitä toimimaan. Vaikka useimmat heteromiehet eivät humalassa harrastaisikaan seksiä miesten kanssa, he voivat avoimemmin lähestyä muita miehiä, kehua heitä ja tuntea heidän kanssaan nopeammin syvemmän henkisen yhteyden.