Saksassa testattiin terroristirekan pysäyttäjää – huonostihan siinä kävi

Autot Ohhoh! · Stara.fi

Ympäri maailmaa on viime aikoina sattunut tapauksia, joissa terroristit ovat käyttäneet suurikokoisia autoja pommien sijaan. Kuorma- ja rekka-autot on ajettu suuriin ihmisjoukkoihin kohtalokkain seurauksin. Tästä syystä jopa Suomessa Tapparan taannoiset kultajuhlat turvattiin ajamalla suuria autoja teiden tukoksi.

Nyt Saksassa on kehitetty erittäin tehokas aita pysäyttämään suuretkin ajoneuvot kuin seinään. Aitaelementti näyttää melko heiveröiseltä, mutta todellisuudessa se on kaikkea muuta. Sen sai karvaasti kokea myös saksalainen kuorma-autokuljettaja, joka suostui testaamaan henkilökohtaisesti tällaiseen esteeseen ajamista. Kokeeseen ei pyydetty viranomaisten lupaa.

Saksan Uslarissa reilu viikko sitten kuvatulla videolla nähdään miten kuorma-auto ajaa esteeseen noin 50 kilometrin tuntinopeudella. Törmäys oli raju, sillä kuorma-auto pysähtyy välittömästi ja liike-energian voimasta hypähtää ensin ilmaan ja sitten iskeytyy rajusti maahan. Videon perusteella ei ole kovin suuri ihme, että kuljettaja loukkaantui törmäyksessä vakavasti. Terroristiaita toimi ainakin hyvin.