Surullinen osoitus huumeongelmasta – pulu teki pesänsä huumeruiskuista

Ohhoh! Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Kanadan Vancouverissa taistellaan jatkuvasti kasvavusuunnassa olevaa huumeongelmaa vastaan. Brittiläisessä Kolumbiassa tulee tänä vuonna kuolemaan huumeiden yliannostuksiin arviolta noin 1.300 ihmistä, mikä on kaksinkertainen määrä edelliseen vuoteen verrattuna.

Poliisitarkastaja Michelle Davey julkaisi Vancouverissa ottamansa kuvan hylätyn hotellirakennuksen lavuaarista, jonne pulu oli muninut. Kuvasta surullisen tekee se, että lavuaari ei ollut puhdas tai edes tyhjillään vaan se oli täynnä käytettyjä huumeruiskuja, joista pulu oli tehnyt pesän munilleen.

Michelle Daveyn mukaan hänen ottamansa valokuva kuvastaa todella hyvin Vancouverissa vallitsevan huumeongelman vakavuutta. Yhtenä päivänä terveyskeskus joutui Daily Mail -sivuston mukaan hoitamaan jopa 130 yliannostustapausta, joissa henkilöt olivat ottaneet liian suuren annoksen fentanyyli-kipulääkettä.