Trumpia vastaan protestoidaan kultaisilla vessanpöntöillä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltojen monissa suurkaupungeissa on ihmetelty julkisille paikoille ilmestyneitä kultaisia vessanpänttöjä. Tempauksella osoitetaan mieltä maan tämänhetkistä presidenttiä, Donald Trumpia vastaan.

Pöntöissä lukee Take a Trump. Kyseessä on muunnos tarpeiden hoitamiseen viittaavasta fraasista ”take a dump”, ja sen voisikin suomentaa muotoon ”käy Trumpilla”. Kultaisia wc-pönttöjä ilmestyi muun muassa Los Angelesiin, Denveriin, Chicagoon ja Miamiin Trumpin virkakauden 100. päivänä.

Tempauksen taustalla on kansainvälinen taidekollektiivi Art Finksters. He vihjaavat HuffPost-sivustolle, että kultaisia vessanpönttöjä saattaa ilmestyä lähitulevaisuudessa myös Yhdysvaltojen ulkopuolelle.

 

Artfinksters debut is here! #takeatrump #TakeATrump! #artfinksters #atx #100daysoftrump #resist #22/25

A post shared by Artfinksters (@artfinksters) on