Festarivieraiden virtsasta tehdään olutta – maistuisiko sinulle?

Ruoka Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Olutpullot valmistetaan usein kierrätyslasista, mutta tanskalaisen pienpanimon tapauksessa myös itse oluen valmistuksessa on käytetty kierrätettyä materiaalia. Tässä tapauksessa kyse on festarikävijöiden virtsasta.

Norrebro Bryghus -panimon uutuusolutta kutsutaan sopivasti nimellä Pisner. Itse juoma ei kuitenkaan sisällä varsinaista virtsaa, vaan se on valmistettu ihmisen virtsan avulla lannoitetusta ohrasta.

– Kun uutinen Pisneristä levisi, monet ihmiset luulivat meidän suodattavan virtsaa ja käyttävän sitä oluen valmistamiseen. Saimme siitä hyvät naurut, Norrebro Bryghusin toimitusjohtaja kuvailee Reuters-uutistoimistolle.

Lannoitteena käytetty virtsa on peräisin vuoden 2015 Roskilde-festivaaleilta. Tapahtumasta kerättiin yhteensä 50.000 litraa virtsaa, jolla lannoitetusta ohrasta valmistui yhteensä 60.000 pullollista Pisner-olutta.

 

Velfortjent iskold Pisner #beerrecycling #RF #pis #øl #nørrebrobryghus #pisner

A post shared by Dorte Bødker (@dortedyt) on