Suomalaiset keppihevosharrastajat niittävät mainetta maailmalla – laji kasvattaa suosiotaan

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Suomessa on noin 10.000 keppihevosharrastajaa, eli tutummin keppariharrastajaa. Keppihevostensa kanssa harrastavat suomalaisnuoret ovat herättäneet suurta mielenkiintoa maailmanlaajuisesti. Ulkomailla ihmetellään harrastusta, jossa panostetaan keppihevosten ulkonäköön ja niillä ratsastamiseen.

Newsbeat-sivusto on julkaissut videon suomalaisten nuorten keppariharrastuksesta. Videon on jakanut myös arvostettu BBC-kanava. Suomen keppihevosharrastajat järjestävät säännöllisesti kilpailuja lajin parissa. Äskettäin Tikkurilassa kilpailtiin Keppihevosten este- ja kouluratsastuksen Suomen mestaruuskilpailuissa. Harrastustoiminta on levinnyt myös muihin Pohjoismaihin, mutta esimerkiksi Yhdysvalloissa laji on vielä jokseenkin tuntematon.

Harrastajien mukaan toiminnassa on parasta yhteisöllisyys. Keppariväki tuunaa hevosiaan ja liikesarjojaan ahkerasti. Suomalaiset teinitytöt ovat tehneet hauskasta harrastuksesta ilmiön. Aiheen pohjalta tehty Selma Vilhusen ohjaama dokumenttielokuva Keppihevosten vallankumous, joka ilmestyi tänä vuonna maaliskuussa.

Finland hosts the World Hobbyhorsing Championships. Yes really…

This pony club is the latest teen trend – but the horses aren’t real! Welcome to Finland’s hobbyhorsing championships🐴💪

Publié par Newsbeat sur lundi 8 mai 2017