USA harkitsee kieltävänsä kannettavat tietokoneet myös Suomen-lennoilta

Matkailu Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin ensimmäiset 100 päivää ovat olleet melko tuulisia monin tavoin, ja esimerkiksi muslimimaihin kohdistunut maahantulokielto romahdutti Yhdysvaltojen matkailun nopeasti. Nyt viranomaiset harkitsevat kannettavien tietokoneiden kieltoa Yhdysvaltoihin suuntautuvilla lennoilla.

Teknologiajulkaisu Engadget raportoi suunnitelmista, joiden mukaan Yhdysvallat olisi harkitsemassa kannettavien tietokoneiden kieltoa matkustamoissa kaikilla Euroopasta Yhdysvaltoihin suuntautuvilla lennoilla, mutta lopullista päätöstä asiassa ei ole vielä tehty. Mikäli tällainen päätös tehdään, tulee tietokoneet jättää jatkossa ruumaan meneviin matkalaukkuihin. Syynä on epäily siitä, että tietokoneeseen voi olla kätkettynä pommi.

Vastaava kielto on jo nyt voimassa lennoilla, jotka suuntautuvat Yhdysvaltoihin Lähi-Idän ja Afrikan maista. Yhdysvaltojen kansallisesta turvallisuudesta vastaavan viraston johtaja David Lapan kommentoi tietoja Twitterissä. Hänen mukaansa asia on vireillä, mutta päätöksiä ei ole tehty. Mikäli kielto astuu voimaan, tulee matkustajilla olemaan ongelmia saada tietokoneensa ehjänä perille, koska herkät kannettavat tietokoneet tunnetusti rikkoituvat helposti matkalaukuissa.