Uutuustuote paljastaa laukkuvarkaan – räjäyttää väripommin

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Malesialainen yritys on kehittänyt laitteen, jonka tarkoituksena on ehkäistä varkaita ja tehdä heidän kiinniotosta helpompaa. Tämä tapahtuu käytännössä värjäämällä varas kirkkaan vaaleanpunaisen väriseksi.

Mash Be Nimblen Handbag Dyenator -laitteen voi kiinnittää esimerkiksi käsilaukkuun tai reppuun. Se aktivoidaan älypuhelimella räjäyttämään ilmaan vaatteisiin helposti tarttuvaa värikästä savua.

Mikäli varas nappaa laukun, voi hänet merkata kirkkaan värisellä aineella herättämään huomiota ja helpottamaan tunnistamista. Laitteessa on myös varastetun esineen seuraamista helpottava GPS-paikannin.

Malesiassa käsilaukkuja vievät varkaat likkuvat usein moottoripyörillä ruuhkaisilla alueilla, minkä ansiosta heidän kiinniottaminen on vaikeaa. Mash Be Nimblen keksinnön tavoitteena on ehkäistä varkauksia ja tehdä varkaiden tunnistamisesta helpompaa.