Tutkimus: Yksinkertainen teko lisää parisuhteen hyvinvointia

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Parisuhteeseen kuuluu toisesta huolehtiminen, hellyyden antaminen ja aidosti välittäminen. Useat eri tutkimukset ovat osoittaneet, että kumppanin koskettaminen fyysisesti lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta ja parantaa parisuhteen tasoa. Mikäli haluaa todellista hyvnvointia liittoon, kannattaa puolisoiden hieroa toisiaan.

British Psychological Society vuotuisessa konferenssissa esiteltiin tutkimus, jonka mukaan kumppanusten kannattaa hieroa toisiaan. Tutkimukseen osallistuneet pariskunnat kävivät kolme viikkoa kestäneen hierontakurssin, ja testasivat oppimiaan taitoja kotona kumppaniinsa. Osallistujat raportoivat suhteen parantuneen.

Ihmisten hyvinvointi kohosi ja stressi laski kumppanin kanssa suoritettujen hierontasessioiden ansiosta. Hieromisesta hyötyivät molemmat osapuolet, sekä hierontaa antanut että saanut. Toisin sanoen, jos kumppanisi tänään valittaa kipeytyneitä niskoja, kannattaa kääriä hihat ja antaa hänelle hellä hieronta koko parisuhteen hyvinvoinnin nimissä.