Kojelautakamera ikuisti: Näin poliisi iskee piikkimatolla hurjastelijaan

Ohhoh! · Tim Isokivi

Poliiseilta vaaditaan liikenteessä usein salamannopeita reaktiokykyjä ja toimintaa. Tuoreella virolaisvideolla nähdään, minkälaisella vikkelyydellä ajoneuvoon pysäyttämiseen tarkoitettu piikkimatto otetaan käyttöön.

Toukokuun alussa kuvatulla videolla poliisi on saanut hälytyksen päihteiden vaikutuksen alaisena teillä hurjasteellesta ajajasta. Opel-kuljettaja ei pysähtynyt viranomaisten yrityksistä huolimatta, joten poliisien täytyi ottaa kovat keinot käyttöönsä.

Poliisit päättivät pysäyttää ajajan piikkimatolla. Youtubessa julkaistulla videolla nähdään, minkälaisella nopeudella sitä käytetään. Matto heitetään ajoneuvon vain hetkeä ennen kuin hän on kiitämässä poliisien ohi.

Poliisi vetää piikkimaton saman tien takaisin, jotta takana ajanut auto ei osu siihen. Näin ollen rattijuoppo saadaan pysäytettyä ilman sivullisille aiheutuvaa vahinkoa.