Kylän yleisilme uudistettiin kertaheitolla – muuttui sateenkaaren väriseksi

Matkailu Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Suomalaisessa arkkitehtuurissa luotetaan usein liikaa huomiota herättämättömiin väreihin, mutta Indonesian Kampung Pelangissa on toisin. Sen rakennukset on maalattu sateenkaaren värein.

Kampung Pelangi tarkoittaa kirjaimellisesti sateenkaarikylää. Pieni kaupunki koki muodonmuutoksen, kun siitä haluttiin tehdä houkuttelevampi turistien keskuudessa. Aikaisemmin Kampung Wonosari -niminen kylä muuttui The Jakarta Post -lehden mukaan kirjavan väriseksi 20.000 euron uudistuksen myötä.

Värikkään yleisilmeen lisäksi kaungin rakennuksia on koristeltu graffiteilla ja 3D-maalauksilla. Idea aikaisemmin slummiutuneen kaupungin yleisilmeen uudistamisesta tuli Kampung Warna-warnin ja Kampung Tridi in Malangin kaupungeista, jotka kokivat samantyylisen muodonmuutoksen.

Paikallisten kerrotaan ottaneen kotikaupunkinsa kokeman uudistuksen ilolla vastaan. Instagramissa onkin nähty useita kuvia, joissa päästään ihastelemaan Kampung Pelangin sateenkaarenväristä nykyistä yleisilmettä.

 

#selfie #kampungpelangi #semaranghebat #DISTARUHEBAT #wisatasemarang #visitsemarang

A post shared by Achmad Syarifudin (@jalidin) on

The difference is very beautiful. Like a rainbow 🌈✨ #kampungpelangi #kampoengpelangi #rainbow #colorfull #colorful

A post shared by Tulus🎤 & Jung🎤Addict (@fikri_tsauri_2) on

Buatmu, #exploreambarawa #jatenghits #kampungbejalen #kampungpelangi #rawapening

A post shared by ndoetndoet (@mzndoet) on