Lasten keinumisella terveysvaikutuksia – tutkija: ”Valmentaa aivoja”

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Washingtonin yliopistossa on toteutettu tutkimus, jonka mukaan lasten keinuminen opettaa heille elämässä tärkeitä yhteistyötaitoja. Ulkoleikkien aikana tapahtunut keinuminen valmentaa myös perheen pienokaisia tulemaan toimeen toisten ihmisten kanssa.

Journal of Experimental Child Psychology on julkaissut tutkimuksen, jonka mukaan kiikkuleikeistä on erityisesti hyötyä esikouluikäisille, jolloin he oppivat yhteistyötaitoja muiden lasten kanssa keinuessaan. Keinumisessa tapahtuva liike opettaa lapsille, että vaikka muut lapset kiikkuisivat eri tahdissa, kuuluvat he tavallaan saman leikin piiriin.

Toisin sanoen lapset kokevat yhteisöllisyyttä vieressään keinuvien tenavien kanssa. Vaikka lapset eivät tuntisi toisiaan ja keinuisivat yhdessä, kokevat he olevansa samassa tiimissä. Keinuminen kannustaa leikki-ikäisiä yhteistyöhön ja tulevaisuudessa parempaan ongelmanratkaisukykyyn.