Uniasiantuntijan neuvot – näin nukut kunnon kauneusunet

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Levänneenä ihminen näyttää kauniimmalta, ja monien silmistä huomaakin nopeasti onko henkilö nukkunut tarpeeksi. Kauneusunet voivat tarkoittaa pitkien yöunien lisäksi kuitenkin myös sitä, että kaunistaudut yön aikana.

Uniasiantuntija ja lääkäri Guy Meadows kertoi Daily Mail -lehdelle, että hyvien yöunien saaminen auttaa ihmisiä näyttämään nuoremmilta, onnellisemmilta ja kauniimmilta. Ensimmäisenä vinkkinä lääkäri neuvoo ihmisiä laittamaan puhelimiinsa muistutuksen jokaiselle päivälle siitä milloin heidän tulisi alkaa valmistautumaan nukkumaan menemiseen.

Kauneuden vuoksi olisi myös erityisen tärkeää nukkua selällään. Kyljellään nukkuminen aiheuttaa ihoon ennenaikaisia juonteita ja ryppyjä. Lääkäri neuvoo ihmisiä kiinnittämään huomiotaan makuuhuoneen siisteyteenkin, koska tutkitusti sotkuinen makuuhuone lisää kehossa stressihormonien määrää eikä auta ihmisiä kunnolla rentoutumaan yön aikana.