Älykäs pilleripurkki muistuttaa lääkkeiden ottamisesta

Digi Terveys · Tim Isokivi

Olipa kyse sitten päivittäisistä vitamiineista tai potentiaalisesti hengen pelastavista aineista, lääkkeiden syöminen saattaa helposti unohtua keneltä tahansa. Nyt Pillsy-niminen startup haluaa tehdä rohtojen unohtelusta historiaa.

Pillsy on lanseerannut älykkääksi kuvaillun lääkepurin korkin. Se yhdistetään Bluetoothin avulla käyttäjän älypuhelimeen, minkä jälkeen hän saa muistutuksia annoksensa ottamisesta. Sovellus tietää käyttäjän ottaneen lääkkeensä korkin avautuessa.

Pillsy on suunniteltu sopimaan suurimpaan osaan tavanomaisista pilleripurkeista. Käyttäjä voi määritellä, kuinka suuren annoksen ja mihin aikaan päivästä hänen tulee ottaa. Sekä lääkkeitä syövien että heidän omaistensa avuksi tarkoitettua Pillsyä myydään Yhdysvalloissa 39 dollarin, eli noin 36 euron hintaan.