Mies toisti Bart Simpsonin tempauksen – 10 megafonia peräkkäin!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Simpsonit-sarjan 8. tuotantokauden jaksossa Bart Simpson järjestää kepposen, jossa hän asettaa useita megafoneja peräkkäin. Tempun aiheuttama ääni oli niin kova, että se rikkoi lukuisia ikkunoita Springfieldin kaupungissa.

Tuoreella videollaan Youtuben The Backyard Scientist yrittää toistaa tempausta tosielämässä. Hän asettaa kymmenen megafonia peräkkäin, tarkoituksenaan kokeilla onko lopputulos samanlainen kuin animaatiosarjassa.

Tempussa syntyvä ääni ei kuitenkaan ole paljoakaan yhdestä megafonista lähtevää meteliä kovempi. Tämä johtuu siitä, etteivät megafonit pysty tuottamaan tietyn voimakkuuden ylittävää ääntä. Voimakkaammaksi muuttumisen sijaan ääni vain tiivistyy siirtyessään megafonista toiseen.

The Backyard Scientist saa kuitenkin aikaan voimakkaan äänen muodostamalla megafoneista ympyrän. Tällä tavoin syntyvä äänen kierto saavuttaa suurin piirtein rockbändin live-esiintymistä vastaavan 120 desibelin voimakkuuden.