13-vuotiaan Saran kertomus koulukiusaamisesta järkyttää: ”Räitty, potkittu, tönitty ja haukuttu”

Ohhoh! · Jocka Träskbäck

Koulukiusaaminen on Suomessa vuosi vuodelta jatkuva vakava ongelma, johon ei ole löytynyt ratkaisua lukemattomista kampanjoista huolimatta. Parhaillaan sosiaalisessa mediassa järkyttää 13-vuotiaan lahtelaisen Saran kertomus.

Teinityttö kirjoitti Facebookissa päivityksen, joka levisi jo päivässä kymmenille tuhansille suomalaisille. Sara on joutunut oman kertomansa mukaan jo ensimmäisestä koulupäivästä saakka vakavan koulukiusaamisen uhriksi.

Ensin kiusaaminen oli Saran mukaan ilkeää huutelua, haukkumista ja puhelinnumeron levittämistä, mutta myöhemmin se muuttui kuitenkin vakavammaksi. Sara kirjoittaa kiusaaminen jatkuneen hetken tauon jälkeen hänen siirryttyään yläasteelle Nastolaan.

– En uskaltanut mennä kunnolla kouluun, koska se kiusaaminen meni niin pahaks. Multa on vedetty kyynärpäällä ilmat pihalle kaks kertaa, räitty, potkittu, heitetty takki ja reppu roskikseen, tönitty ja haukuttu, Sara kirjoittaa Facebookissa.

Sara esitti lukijoilleen toiveen, että joskus vielä hän saisi kavereita, jotka eivät lähtisi mukaan kiusaamiseen. Stara oli yhteydessä Saraan, jonka kertoi, että kiusaamisesta on tehty rikosilmoitus. Lisäksi hän halusi kiittää päivitystään kommentoineita.

– Onhan se kivaa lukea kannustavaa palautetta ja sitä, kun ihmiset tsemppaa niin paljon! On ne parantanu fiilistä, kaikki tsempit ja ne, kun ihmiset on itekkin pystyny samaistumaan mun tilanteeseen, Sara kertoi Staralle.

Koulun edustajat ja poliisi eivät voi kommentoida yksittäisiä tapauksia, joten tähän tapaukseen liittyviä koulun tai poliisin kommentteja ei ole saatavilla. Staran toimitus korostaa siksi, että kirjoituksessa on kyse Saran näkemyksestä tapahtumista. Sosiaalisessa mediassa on esitetty myös toisenlainen näkemys tapahtumien kulusta.