Teinit vaarassa Golden Gate -sillalla – kiipesivät luvattomasti huipulle

Ohhoh! · Tim Isokivi

San Franciscon Golden Gate Bridge lukeutuu Kalifornian tunnetuimpiin maamerkkeihin. Marinin piirikunnan ja San Franciscon yhdistävä kilometrin pituinen silta kohoaa korkeimmillaan 227 metriin merenpinnan yläpuolelta.

Tuoreella Yotube-videolla kaksi teiniä on kiivennyt laittomasti maailmankuulun sillan huipulle. Wisconsista kotoisin olevat Peter Teatime ja Tommy Reactor kapusivat satojen metrien korkeuteen tietenkin ilman asiaankuuluvia turvavarusteita.

Teinit suorittivat tempauksensa jo huhtikuussa, mutta julkaisivat videon verkossa vasta hiljattain. San Francisco Curbed -lehden mukaan Golden Gate Bridge, Highway and Transportation District -erityispiirin Denis Mulligan kuvailee teinien tekoa vastuuttomaksi.

– Golden Gate Bridge ei ole huvipuistolaite. Se on tärkeä julkinen infrastruktuuri ja yhteisömme symboli. Ihmisten ei pitäisi tulla tänne käyttämään sitä vääränlaisilla tavoilla, Mulligan kertoo.

Viranomaiset tutkivat parhaillan tapausta. Siltaa pitkin kiipeäminen luvattomasti voi johtaa 10.000 euron sakkoihin ja enintään vuoden vankeusrangaistukseen.