Hollannin kuninkaan paljastus: Toimi salaa matkustajakoneen lentäjänä 21 vuoden ajan!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kuninkaalisetkin tarvitsevat harrastuksia, joiden parissa he saavat vaihtelua normaaliin ja toisinaan stressaavaankin päivärutiiniinsa. Hollannin kuninkaan tapauksessa se on ollut matkustajakoneen lentäminen.

Willem-Alexander on paljastanut toimineensa KLM-lentoyhtiön vakituisena vierailevana lentäjänä 21 vuoden ajan. Hän toimi lentoperämiehenä noin kaksi kertaa kuukaudessa lukuisilla matkustajalennoilla. Mies kuvaili lentämistä harrastuksena, jonka parissa hän voi unohtaa kuninkaaliset velvollisuutensa.

Kuninkaan lentoharrastus ei ole ollut The Guardian -lehden mukaan varsinainen salaisuus. Yleisessä tiedossa ei kuitenkaan ollut, kuinka usein hän oli koneiden ohjaamoissa. Matkustajat eivät usein tunnistaneet häntä koneiden tarkkojen turvatoimien ansiosta.

– Ohjaamon ovi oli usein auki ennen syyskuun 11. päivän iskuja. Ihmiset tulivat toisinaan katselemaan ohjaamoa ja yllättyivät iloisesti minun istuessa siellä, Willem-Alexaner kertoi De Telegraaf -lehdelle.

Willem-Alexander kruunattiin Hollannin kuninkaaksi vuonna 2013. Hän jatkoi vuosikymmenten ajan jatkunutta toista työtään vielä senkin jälkeen. Taannoin hän päätti kuitenkin lopettaa lentämisen keskittyäkseen hallitsijana toimimiseen.