Lentokenttä palkkasi minihevosia – auttavat vähentämään ahdistusta

Matkailu Viihdeuutiset · Stara.fi

Lentomatkailu on usein melko hektistä, kun jatkolentojen lyhyet vaihtoajat tai jo pelkkä lentokentän jatkuva kuhina aiheuttavat ihmisissä stressireaktioita. Lentomatkustajia rentouttamaan on yritetty kehittää monenlaisia keinoja, joista eräs on nyt esitelty Cincinnatissä, Yhdysvalloissa.

Northern Kentuckyn kansainvälinen lentokenttä on pestannut lentokentälle töihin muutaman minihevosen, joiden on määrä auttaa matkustajia rentoutumaan. Lukemattomien tutkimusten mukaan eläinten läsnäolo auttaa ihmisiä rentoutumaan oli paikka sitten hammaslääkäri tai vanhainkoti – tai lentokenttä.

Kaksi kertaa kuukaudessa Ohiossa sijaitsevan Seven Oaks Farmin 34 minihevosta käyvät vierailemassa lentokentällä lentomatkustajia rentouttamassa. Kokeilu on havaittu erittäin onnistuneeksi.

– Ne auttavat vähentämään ahdistusta ja saavat hymyn ihmisten kasvoille. Se selvästi toimii. Kun katsot ohi kulkevia matkustajia, niin he selvästi rakastavat hevosten näkemistä, lentokentän tiedotuspäällikkö kertoi Wendi Orlando Conde Nast -lehdelle.

Girl+horse=happiness #kindnessmatters #therapyhorse #makingadifference #ittybittyhorses @cvgairport #travel

A post shared by Seven Oaks Farm Therapy Horses (@ittybittyhorses) on

Pre-flight hang with Teddy, one of the #ittybittyhorses who cruise the Cincy airport. Standard work day. #squee

A post shared by Popi Benisch (@popibee) on