5 syytä naisten seksin välttelyyn – vain 10 % harrastaa yli kerran viikossa

Lifestyle Terveys · Terhi Piiroinen

Jokaisessa pitkäaikaisessa parisuhteessa tulee väistämättä eteen kausia, jolloin peitto heiluu tavallista vähemmän makuuhuoneen puolella. Tuoreen tutkimuksen mukaan vain viidesosa naisista kokee olevansa tyytyväinen nykyiseen seksielämäänsä.

Lloyds Pharmacy toteutti kyselyn 2.000 naiselle, jotka olivat 30–80-vuotiaita. Vastausten perusteella heistä vain kymmenen prosenttia harrastaa seksiä useammin kuin kerran viikossa. Syy haluttomuuteen johtuu viidestä yleisimmästä seikasta, Men’s Health listaa.

Seksittömyys saattaa olla naisen väsymyksestä johtuvaa. Tällöin sänky houkuttelee enemmän lepoa ja nukkumista kuin vaakamamboa varten. Myös läheisyyden puute ajaa mielihyvähormoneja alas aiheuttaen kuivaa kautta suhteeseen. Mitä huonommin pariskunta kokee yhteenkuuluvuuden tunnetta, sitä epätodennäköisemmin nainen saa myöskään orgasmeja.

Osa naisista tuntee kipua seksin aikana. Syy tulisi aina selvittää gynegologin vastaanotolla. Seksi saattaa myös jännittää ja aiheuttaa ahdistusta. Toisaalta ahdistus voi puolestaan aiheuttaa seksittömyyttä, ja etenkin epävarmat naiset kieltäytyvät usein rakkauden eroottisesta harjoittamisesta. Myös miehen ongelmat heijastuvat naisiin, joten olipa kyse erektiohäiriöistä tai haluttomuudesta, tulisi asiat ratkaista yhdessä parempivoivan rakkauden nimissä.