Nerokasta! Appelsiini kuori irtoaa ilman veistä – yhtenä kappaleena

Lifestyle Ruoka · Terhi Piiroinen

Oranssia appelsiinia on pidetty perinteisesti tehokkaana C-vitamiinipommina. C-vitamiinin on puolestaan havaittu lyhentävän flunssan kestoa, parantavan yleiskuntoa ja ehkäisevän sairauksia. Vaikka vitamiineja saa lisäravinteina myös purkista, kannattaa suosia hedelmä- ja vihannesosastolta löytyviä C-vitamiinin lähteitä

Appelsiini ei sovi laiskoille hedelmien syöjille, sillä se täytyy kuoria ennen nauttimista. Joskus kuoret ovat kiinni niin lujaa, että hedelmäliha repeilee kuoren mukana. Parhaimmillaan kuori irtoaa muutaman veitsellä tehtävän viiillon avulla.

PureWow-sivusto esittelee nyt vinkin, jonka avulla appelsiininkuoren voi poistaa yhtenä kaistaleena ilman hedelmäveistä. Niksi on yksinkertainen ja varmaankin jo monen käytössä, mutta kerrottakoon, että kuoriminen kannattaa aloittaa appelsiinin päädystä edeten hedelmän ympäri aina toiseen napaan saakka. Samalla metodilla voi kuoria mandariineja ja klementiinejä.