Hämmentävä tempaus! Teineille koulussa pippurikaasua kasvoille

Ohhoh! · Tim Isokivi

Pääasiassa itsepuolustusvälineenä käytettävä kaasusumutin aiheuttaa kohteena olevan henkilön silmiin rajua ärsytystä ja lamaannuttavaa kipua. Tuoreella videolla joukko nuoria ottaa vapaaehtoisesti kasvoilleen pippurikaasua.

Ohiossa sijaitsevan koulun oppilaat halusivat rikostutkinnan tunnilla kokea, miltä kaasusumuttimen kohteeksi joutuminen tuntuu. Paikallisten viranomaisten mukaan kaikki osallistuneet olivat mukana vapaaehtoisesti, ja heidän täytyi saada sitä varten vanhempien allekirjoitukset.

Teinien täytyi seistä seinää vasten, samalla kun poliisi kiersi suihkuttamassa ainetta heidän silmilleen. Jotta kokemus olisi varmasti aidonlainen, kehotti poliisi heitä lopettamaan vastustamisen ja tekemään yhteistyötä.

Nuorten reaktioista päätellen kokemus ei ollut mieluisa. Mashable-sivuston mukaan kokeen tarkoituksena oli auttaa poliiseiksi haluavia oppilaita ymmärtämään kaasusumuttimen todellisia vaikutuksia. Kiitokseksi oppilaille annettiin opintopisteitä.