Jättiläispiraijat söivät saaliinsa sekunneissa – tässä et haluaisi uida!

Ohhoh! · Tim Isokivi

Ahvenkaloihin kuuluvia jättipiikkimarkilleja kutsutaan toisinaan myäs jättiläispiraijoiksi, vaikka ne eivät olekaan läheistä sukua pahamaineisille petokaloille. Tuore video paljastaa, mistä lajin erikoinen lempinimi juontaa juurensa.

Youtubessa jaetulla videolla vedessä uiva jättipiikkimarkillilauma ruokitaan kuolleella tonnikalalla. Kalat iskevät saaliin kimppuun valtavalla raivolla ja nopeudella. Vesi näyttää kuohuvan valkoisena ja punaisena piikkimarkillien iskiessä kiinni tonnikalaan.

Tilanne on ohi yhtä nopeasti kuin se alkoikin, ja jättipiikkimarkillit saattavat vaikuttaa videon perusteella erittäin vaarallisilta. Niiden ei kuitenkaan tiedetä koskaan syöneen ihmisiä. Ihmislihan sijaan piikkimakrillit ovat mieltyneet lähinnä muiden kalojen makuun.