Manchesterin konserttiräjähdys videolle: ”Ruumiita makasi joka puolella”

Ohhoh! · Stara.fi

Iso-Britannian Manchesterissä järjestetyssä konsertissa on tapahtunut räjähdys, jossa on tämän hetken tietojen mukaan kuollut ainakin 19 ja loukkaantunut 59 ihmistä. Manchester Arenalla oli käynnissä poptähti Ariana Granden konsertti, kun räjähdys tapahtui konsertin juuri päätyttyä. Räjähdys tallentui myös alla nähtävälle videolle.

Konsertin päätyttyä yleisö jonotti pois katsomoista ja areenalta, kun räjähdys tapahtui. Kovaääninen pamaus kuullaan myös oheisella videolla. Sitä seurasi muutaman sekunnin ajan huutoa ja kirkumista, kunnes paniikki levisi koko yleisöön. Konserttivieraat ovat raportoineet nähneensä runsaasti ruumiita, savua ja verta.

– Ruumiita makasi joka puolella. Näimme ne omin silmin. Se tapahtui paikassa, jossa McDonalds aiemmin sijaitsi, Jenna-Lea May Alston kertoi LADbible-julkaisulle.

Lue lisää: Mahdollisesti reppuun rakennettu naulapommi

Ariana Grande on järkyttynyt konsertissaan tapahtuneesta tragediasta, ja hänen managerinsa on ilmoittanut maailmankiertueen keskeyttämisestä toistaiseksi. TMZ-julkaisun mukaan nyt on peruttu ainakin jäljellä olevan Euroopan osuus kiertueesta. Granden oli määrä esiintyä vielä Lontoossa, Belgiassa, Puolassa, Saksassa, Sveitsissä, Ranskassa, Portugalissa, Espanjassa ja Italiassa. Vielä ei ole tiedossa tuleeko Ariana Grande jatkamaan kiertuettaan muilla mantereilla sovitusti.

Puoli yhdentoista aikaan illalla sattuneen räjähdyksen jälkeen yleisössä syntyi paniikki, kun ihmiset yrittivät paeta areenalta. Poliisi tutkii räjähdystä terrori-iskuna. Ariana Grande on hyvin suosittu lasten ja nuorten keskuudessa, joten konsertissa oli runsaasti nuorta yleisöä. Tähden fanit kutsuvat itseään arianaattoreiksi. Poptähti julkaisi hetki sitten Twitterissä koskettavan viestin, jossa hän pyysi anteeksi tapahtunutta. Myös hänen managerinsa kommentoi tapausta.

– Suremme lasten ja rakkaiden kuolemaa, jonka tämä pelkurimainen teko aiheutti. Pyydämme teitä pitämään sydämissänne ja rukouksissanne uhrit ja heidän perheensä sekä kaikki muut, joihin tapaus on vaikuttanut, Scooter Braun lausui.

Suomen ulkoministeriö ja suurlähetystö ovat pyytäneet alueella olevia suomalaisia tekemään matkustusilmoituksen. Tietoja läheisistä saa Great Manchesterin poliisin päivystysnumerosta +44(0)1618569400. Ariana Grande julkaisi hetki sitten Twitterissä tunteikkaan viestin, jossa hän kertoi olevansa pahoillaan konsertissaan sattuneesta tragediasta.