Manchesterin isku: Mahdollisesti selkäreppuun rakennettu naulapommi

Ohhoh! · Stara.fi

Kerroimme aiemmin tänään kuinka viime yönä Manchesterissä järjestetyssä popkonsertissa räjähti pommi, joka tappio tämän hetken tietojen mukaan 19-20 ihmistä. Valtaosa konserttiyleisöstä oli lapsia ja nuoria, koska esiintyjä Ariana Grande on erittäin suosittu poptähti juuri nuorten keskuudessa.

Tuoreimpien tietojen mukaan kyseessä oli mahdollisesti selkäreppuun rakennettu naulapommi, joka räjähti konsertin jälkeen paikalta poistuvan yleisön joukossa mahdollisimman suuren tuhon aikaansaamiseksi. Monilla loukkaantuneilla havaittiin runsaasti verta vuotavia haavoja. Poliisi epäilee tekijäksi itsemurhapommittajaa.

Lue lisää: Konsertti-isku tallentui videoille

Räjähdyspaikasta on liikkeellä erilaisia tietoja, sillä aluksi räjähdyksen kerrottiin tapahtuneen sisällä, mutta viimeisimpien tietojen mukaan se olisi tapahtunut uloskäynnin ja poptähden oheistuotteita myyneen myyntitiskin välittömässä läheisyydessä. Räjähdyksestä syntyi nopeasti paniikki, joka on mahdollisesti lisännyt uhrien määrää.

Suomen ulkoministeriö ja suurlähetystö ovat pyytäneet alueella olevia suomalaisia tekemään matkustusilmoituksen. Tietoja läheisistä saa Great Manchesterin poliisin päivystysnumerosta +44(0)1618569400. Ariana Grande julkaisi hetki sitten Twitterissä tunteikkaan viestin, jossa hän kertoi olevansa pahoillaan konsertissaan sattuneesta tragediasta.