Uusi deittisovellus vain lainkuuliaisille – rikosrekisteristä porttikielto

Digi Lifestyle · Tim Isokivi

Nettideittailuun liittyvät aina omat riskinsä, ja mukavimmankin oloinen seuralainen voi paljastua pahimmassa tapauksessa todelliseksi hirviöksi. Tuore Gatsby-sovellus on suunnattu niille, jotka pelkäävät rikollisten vaanivan deittipalveluissa.

Gatsby muistuttaaa päällisin puolin Tinderiä, mutta siinä on yksi merkittävä ero. Sovellus suorittaa jatkuvasti taustatarkistuksia käyttäjilleen. Sovellukseen saa porttikiellon, mikäli käyttäjällä ilmenee merkintä rikosrekisterissä.

Sovellus ei tee pesäeroa rikosten välillä, vaan kaikki merkinnät johtavat käyttökieltoon. Gatsby ei kuitenkaan estä käyttäjiä jotka on pidätetty ilman rikoksesta tuomitsemista. Koska sovellus tarkistaa käyttäjien tiedot Yhdysvaltojen rikollisten ja seksirikollisten tietokannasta, ei se toistaiseksi toimi kotimaansa ulkopuolella.