Törmäyksen ehkäisevä teknologia petti – esittelyauto törmäsi juontajaan lehdistötilaisuudessa

Autot Ohhoh! · Tim Isokivi

Autovalmistaja Nissan on kehitellyt ajoneuvoihinsa tekniikkaa, jonka pitäisi ehkäistä kolarien ja törmäysten tapahtumista. Taannoisessa autonäytöksessä tapahtuneen välikohtauksen perusteella järjestelmässä vaikuttaisi olevan vielä parantamisen varaa.

Nissan Rogue -auton kolareita ehkäisevää tekniikkaa esiteltiin Kiinan Dazhoussa järjestetyssä Spring Auto Show -tapahtumassa. Tilanne sai kuitenkin yllättävän käänteen, sillä ajoneuvo ei pysähtynytkään vaan osui suoraan edessä olleeseen juontajaan. Nainen sai onnettomuudessa mustelmia, mutta välttyi pahemmilta vammoilta.

Daily Mail -lehden mukaan näytöksen järjestäjät väittävät tapahtuman henkilökunnan käyttäneen auton ominaisuutta väärin, ja syyttävät heitä tapahtuneesta. Nissanin kehittelemän järjestelmän olisi tarkoitus tunnistaa ajoneuvon eteen tulevat esteet ja ehkäistä kolareita automaattisella jarrutuksella.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.