Peniksen siirtoleikkaus onnistui – musta mies sai valkoihoisen sukuelimen

Ohhoh! Terveys · Terhi Piiroinen

Tummaihoinen eteläafrikkalainen mies menetti peniksensä epäonnistuneen ympärileikkauksen takia 17 vuotta sitten. Nyt mies on saanut uuden elimen peniksensä lahjoittaneelta vainajalta. Lahjoittaja oli vaaleaihoinen.

Nelikymppinen mies on saanut uuden sukupuolielimen vaativan siirtoleikkauksen tuloksena. Siirron suorittanut kirurgi Andre van der Merwe kertoi lehdistölle, että peniksen saaja oli tummaihoinen ja lahjoittaja vaaleaihoinen. Hänen mukaan väri on kuitenkin ongelmista pienin, sillä sukupuolielin jo itsessään tekee potilaan todella onnelliseksi.

Peniksensiirtoleikkaus onnistui yli odotusten ja paranemisprosessi on käynnistynyt nopeasti. Väriero korjataan tulevaisuudessa tatuoinnin avulla. Mies pystyy pian virtsaamaan seisoviltaan ensimmäistä kertaa lähes kahteen vuosikymmeneen. Siirtoleikkaus on parantanut myös potilaan henkistä hyvinvointia, sillä potilas oli kärsinyt syvästä masennuksesta ennen uuden sukupuolielimen saamista, Mirror uutisoi.