Lukeminen vaikuttaa rakkauselämään – lukemista harrastavat muita kiinnostavampia

Lifestyle Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lukeminen on yksi yleisimmistä asioista, jonka ihmiset listaavat omaksi harrastuksekseen deittailusivustoilla. Monet lukevat huvin vuoksi, rentoutuakseen tai kuluttaakseen aikaa esimerkiksi junassa tai metrossa istumalla. Nyt asiantuntijat ovat saaneet selville, että lukeminen vaikuttaa myös ihmisten rakkauselämään.

EHarmony-sivuston tekemän tutkimuksen mukaan kävi ilmi, että lukeminen harrastuksena sai näyttämään toisen henkilön paljon viehättävämpänä vastakkaisen sukupuolen mielestä. Miehet, jotka kertoivat harrastavansa lukemista, saivat deittailusivustoilla 19 prosenttia enemmän viestejä kuin muut miehet.

Lukeminen viehätti myös miehiä, ja kirjoja lukevat naiset saivatkin kolme prosenttia muita naisia enemmän viestejä miehiltä. Naisten lukemisena etenkin Nälkäpeli-kirja sai miehet kiinnostumaan heistä enemmän. Naisia miellytti eniten se kun miehen profiilista kävi ilmi, että mies on lukenut Miehet, jotka vihaavat naisia -kirjan.